onsdag 21 augusti 2013

Fetaostfyllda hjortfärsbiffar


För 6 personer.
Ingredienser:
800 g Hjortfärs
1 ägg
2 vitlöksklyftor
ca 2 tsk salt
2 krm svartpeppar + lite till ostblandningen
6 soltorkade tomater i olja, finstrimlade/hackade
1-2 msk färsk timjan, finhackad
Några droppar olja från tomatburken
125 g fetaost
1 tsk olja vid behov till fetaostfyllningen.
 Smör att steka i.

Gör så här:
Blanda färsen med ägg, salt, peppar, pressad vitlök.
Forma 12  jämnstora biffar. Mosa fetaost och blanda med de strimlade tomaterna, lite svartpeppar och timjan, för att det ska hålla ihop tillsätt lite "tomatolja" + olja och fördela på 6 av biffarna, men lägg inte ostblandningen ända ut i kanten.
Täck över ostblandningen med de 6 biffar som återstår och tryck till i kanterna.

Stek i medelvarm panna med smör.
Jag serverade med en tomatsalsa och kokt potatis och en kall vitlökssås.

4 kommentarer:

  1. Svar
    1. Testa med bland eller oxfärs, går säkert lika bra! Väldigt gott blev det i alla fall. Funderar på någon svampfyllning till nästa experiment ..vad tror du om trattkantareller med någon ost?

      Radera
  2. Mmm....vad det vattnas i munnen :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det blev riktigt bra, älskar experimentera med mat och smaker. :)

      Radera

Skriv gärna en rad och gör mig glad!
Spamm, anonyma och reklam kommentarer gör sig icke besvär. De plockas bort!