söndag 12 maj 2013

Rabarberkaka



För: 8-10 personer
Tillagningstid: 1timme 15minuter

Ett super gott recept på en saftig Rabarberkaka


Ingredienser:
3 ägg
2 dl socker
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
2 msk margarin
2 msk hett vatten

Fyllning:
500g rabarber
1 tsk vaniljsocker
3 msk strösocker
Man kan tillsätta en tsk kanel eller lite kardemumma om man så önskar.
(Plast påse)

Garnering: flagad mandel och/eller florsocker.

Beskrivning:
Sätt ugnen på 175grader
Skala rabarberna, dela dem i bitar och lägg dem i en plast påse
Slå i alla andra ingredienserna till fyllningen och knyt påsen.
skaka runt rabarberna i sockerblandningen så de blir "marinerade"
Vispa socker och ägg pösigt, blanda vetemjöl och bakpulver
och tillsätt det i ägg smeten.
Värm margarin och vatten till det är hett.
Blanda i.
Ta en form med avtagbar kant och klä den med bakplåtspapper. (om du inte har en i teflon, behövs bara pensla lite smör i den så.)
Slå i smeten och stick ner så många rabarber bitar du kan.
Strö över flagad mandel.


Grädda i ugnen ca 45 -60 minuter.
Låt svalna.
Om man vill kan man pudra över florsocker.
Servera men vaniljvisp eller glass.
Mumsigt!




1 kommentar:

  1. Jeg har bagt din kage i dag.... uuuuhm og nam nam. Det er bestemt ikke sidste gang jeg laver den :D

    har du selv lavet vaniljvispen, eller er den købt.... jeg kunne virkelig godt bruge en god recept på det ;)

    Tak for kage

    SvaraRadera