För: 8-10 personer
Tillagningstid: 1timme 15minuter
Ett super gott recept på en saftig Rabarberkaka
Ingredienser:
3 ägg
2 dl socker
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
2 msk margarin
2 msk hett vatten
Fyllning:
500g rabarber
1 tsk vaniljsocker
3 msk strösocker
Man kan tillsätta en tsk kanel eller lite kardemumma om man så önskar.
Man kan tillsätta en tsk kanel eller lite kardemumma om man så önskar.
(Plast påse)
Garnering: flagad mandel och/eller florsocker.
Beskrivning:
Sätt ugnen på 175grader
Skala rabarberna, dela dem i bitar och lägg dem i en plast påse
Slå i alla andra ingredienserna till fyllningen och knyt påsen.
skaka runt rabarberna i sockerblandningen så de blir "marinerade"
Vispa socker och ägg pösigt, blanda vetemjöl och bakpulver
och tillsätt det i ägg smeten.
Värm margarin och vatten till det är hett.
Blanda i.
Ta en form med avtagbar kant och klä den med bakplåtspapper. (om du inte har en i teflon, behövs bara pensla lite smör i den så.)
Slå i smeten och stick ner så många rabarber bitar du kan.
Strö över flagad mandel.
Strö över flagad mandel.
Låt svalna.
Om man vill kan man pudra över florsocker.
Servera men vaniljvisp eller glass.
Jeg har bagt din kage i dag.... uuuuhm og nam nam. Det er bestemt ikke sidste gang jeg laver den :D
SvaraRaderahar du selv lavet vaniljvispen, eller er den købt.... jeg kunne virkelig godt bruge en god recept på det ;)
Tak for kage