måndag 27 maj 2013

Pastasås med kräftstjärtar


Så enkelt, gott och framför allt snabbt!
4 port

4 port valfri pasta
170 g kräftstjärtar, avrunna (en burk dvs. 350g i lake)
2,5 dl grädde
250 g körsbärstomater, halverade
1 gul paprika, tärnad
1 gul lök, finhackad
2 vitlöksklyftor
500 g färska champinjoner, skivade
1 fiskbuljongtärning
Svartpeppar, gärna grovmalen
Smör att steka i.
Gräslök eller annat kryddgrönt.
Oliver (valfritt)

Koka pasta enligt anvisningarna på paketet.
Bryn en klick smör i en stor panna.
Stek löken så den svettas och pressa i vitlöken.
Lägg i svamp och paprika och låt det stekas mjukt.
Slå i grädde och lägg i buljongtärningen, rör om så allt blandas.
Lägg i tomaterna och krydda med svartpeppar .
Låt puttra till pastan nästan är klar, smaka av.
Dra av från plattan till sidan och tillsätt kräftstjärtarna. Dom får INTE koka för då blir de sega, utan de ska bara bli varma.
Lägg upp i skålar eller djupa tallrikar och klipp kryddgrönt över. Lägg på några oliver om man tycker om det.
Klart att servera


2 kommentarer: