För 6 personer
Till pajdegen:
225 g smör
4,5 dl vetemjöl
2 msk socker
2 msk socker
1-2 msk kallt vatten
Till fyllningen:
4 rabarberstjälkar
2 syrliga äpplen
2 msk strösocker
2 tsk mald kanel
2 msk potatismjöl
2 msk potatismjöl
Till servering:
Gör så här:
1. Blanda mjöl och matfett i en bunke och avsluta med ett
par matskedar iskallt vatten. Låt degen gå ihop ordentligt och ställ den kallt en halvtimme före utbakning.
2. Skär rabarberna i bitar. Skala och kärna ur äpplena.
Skär fruktköttet i bitar. Blanda rabarber- och äpplebitar i en skål och
krydda med socker, kanel. Pudra över potatismjöl och blanda väl
3. Dela degen i två delar, lägg in ena i kylen medan du trycker ut den andra i formarna. Gärna formar med lös botten.
Fyll pajerna med rabarber- och äppleblandningen.
Ta andra degen dela i 6 bitar och gör lock genom att platta till degen mellan händerna.
Skär några snitt på varje pajlock när de är på plats.Ta andra degen dela i 6 bitar och gör lock genom att platta till degen mellan händerna.
Gädda 225 grader i 20 minuter.
Serveras ljumma med vaniljgrädde.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar