söndag 3 februari 2013

Chokladbiskvier




Ingredienser:
Bottnar:
500 g mandelmassa
3 äggvita
Fyllning:
200 g margarin
2 dl florsocker
4 tsk vaniljsocker
6 tsk kakao
Glasyr:
200-250 g blockchoklad
1 msk matolja
Beskrivning:
Sätt ugnen på 175-200 grader. Botten: riv mandelmassan, blanda dem med äggvitan till en smidig smet. Klicka ut den på en plåt. Platta ut dem lite med mjölad hand så att de blir ca. 5 cm i diameter. Grädda i mitten av ugnen 10-12 min. Låt dem kallna på galler. Fyllning: rör ihop rumsvarmt fett, vaniljsocker, florsocker o kakao till en jämn kräm. Bred den lite toppig över kakorna, låt stå i kyl i ca. 1 timme. glasyren: smält blockchokladen och rör i oljan. Doppa kakorna hastigt i chokladen, så att fyllningen blir helt täckt. Ställ kakorna kallt.




11 kommentarer:

  1. Det känns nästan som om man skulle vilja bo granne med dig eller nåt. och kunna gå in till dig så fort man luktar att det är godsaker på gång. ;-)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Haha, ja grannen brukar på smak prover :) Dom uppskattar det massor!

      Radera
  2. Ser ju jättegoda ut men är dom inte svåra och göra?

    Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Nej de är inte svåra, lite pilligt och det tar lite tid... men ack så goda!

      Radera
  3. ser smaskiga ut :)

    SvaraRadera
  4. Min svärfar "fd bagare" bakar biskvier å de e så goda så... de ha alltid de i frysen så släkten ha tröttnat lite nu... men jag vill gärna ha dem å de vet han...


    hade gott KRAM

    SvaraRadera
  5. Såna fina godingar gör vi på jobbet :)

    må så gott!
    kram maria

    SvaraRadera
  6. Det måste ändå vara en av mina favoriter men frågan är om man vågade på sig att baka dem själv. :) Det lät ju lättare än vad det ser ut att göra. :D
    Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Inte alls så svåra som de ser ut, spritsa på fyllningen och andvänd en en matskeds handtag (baksidan) att "dra" ner fyllningen med... och viktigast, låt de bli iskalla mellan varje moment så låt det ta den tid de behöver :)

      Radera