6 stycken
Ingredienser:
3 stora bakpotatisar
½ hönsbuljong tärning upplöst i hett vatten. (ca 0,5dl)
2, 5 dl ost, riven (gärna cheddar)
0,75 dl purjolök fint strimlad
1dl 1% kvarg
1 tsk dijonsenap
1/4 tsk paprikapulver
Gör så här:
Värm ugnen till 225 grader.
Stick några små hål på potatisen med spetsig vass kniv.
Grädda tills de är mjuka.
Dela potatisen på längden i två halvor, gröp innanmätet. Spara skalen.
Mosa potatis massan, buljong, osten, lök, kvarg
och senap väl. Skeda i massan i skalen och in i ugnen igen.
Grädda 20 minuter eller tills genomvarmt.
Det där ser riktigt gott ut!
SvaraRaderaPotatisen var underbart goda, mycket bättre än det jag förväntat mig. :)
RaderaDet ser gott ut :-)
SvaraRaderaDet blev jätte gott, receptet finns på bloggen nu :)
RaderaMm, det är så gott att göra så med potatis. Jag brukar göra något liknande med stekt bacon, stekt lök, potatisurgröpet, creme fraich, ost och lite grovmalen svartpeppar. Det är supergott att servera till hemmagjorda hamburgare. / Nettan
SvaraRaderaÅhh det där får man nog testa med.. lät smarrigt!
Radera
SvaraRaderaMUMS... o här sitter jag och är småhungrig.
Får kila till kylen för att hämta en Risifrutti så här på nattkröken.