För 8-12 personer.
Den här gräddiga pannacottan går bra att göra en dag i förväg. Dekorera den samma dag som du bjuder på den.
Ingredienser
8 dl vispgrädde
2 dl mjölk (3%)
2 vaniljstänger
2 dl gelésocker
Garnering
Jordgubbar skurna i skivor.
Citronmeliss
Gör så här:
Häll grädde och mjölk i en kastrull. Klyv vaniljstängerna och skrapa ur innanmätet. Tillsätt stången och innanmätet i gräddmjölken. Häll i gelésockret.
Låt koka under omrörning i ca ½ minut. Sila bort vaniljstängerna. Häll upp i glas. Låt först svalna och sedan stelna i kylen. Täck över med plastfolie under tiden.
Garnera pannacottan med jordgubbar och citronmelissblad.
ÅH my god verkar ju inte så svårt, måste testa!!
SvaraRaderaVill du gästblogga hos mig förresten??