onsdag 18 juli 2012

Vaniljpannacotta toppad med jordgubbar



För 8-12 personer.

Den här gräddiga pannacottan går bra att göra en dag i förväg. Dekorera den samma dag som du bjuder på den.

Ingredienser
8 dl vispgrädde
2 dl mjölk (3%)
2 vaniljstänger
2 dl gelésocker

Garnering
Jordgubbar skurna i skivor.
Citronmeliss

Gör så här:
Häll grädde och mjölk i en kastrull. Klyv vaniljstängerna och skrapa ur innanmätet. Tillsätt stången och innanmätet i gräddmjölken. Häll i gelésockret.

Låt koka under omrörning i ca ½ minut. Sila bort vaniljstängerna. Häll upp i glas. Låt först svalna och sedan stelna i kylen. Täck över med plastfolie under tiden.

Garnera pannacottan med jordgubbar och citronmelissblad.





1 kommentar:

  1. ÅH my god verkar ju inte så svårt, måste testa!!
    Vill du gästblogga hos mig förresten??

    SvaraRadera