onsdag 18 juli 2012

Vaniljpannacotta toppad med jordgubbar



För 8-12 personer.

Den här gräddiga pannacottan går bra att göra en dag i förväg. Dekorera den samma dag som du bjuder på den.

Ingredienser
8 dl vispgrädde
2 dl mjölk (3%)
2 vaniljstänger
2 dl gelésocker

Garnering
Jordgubbar skurna i skivor.
Citronmeliss

Gör så här:
Häll grädde och mjölk i en kastrull. Klyv vaniljstängerna och skrapa ur innanmätet. Tillsätt stången och innanmätet i gräddmjölken. Häll i gelésockret.

Låt koka under omrörning i ca ½ minut. Sila bort vaniljstängerna. Häll upp i glas. Låt först svalna och sedan stelna i kylen. Täck över med plastfolie under tiden.

Garnera pannacottan med jordgubbar och citronmelissblad.





1 kommentar:

  1. ÅH my god verkar ju inte så svårt, måste testa!!
    Vill du gästblogga hos mig förresten??

    SvaraRadera

Skriv gärna en rad och gör mig glad!
Spamm, anonyma och reklam kommentarer gör sig icke besvär. De plockas bort!