söndag 10 juni 2012

Jordgubbscheesecake





10 bitar

Ingredienser
Botten:
2 ägg
1 dl socker
1 dl vetemjöl
½ dl kakao


Fyllning:
4 gelatinblad
300 g jordgubbar
1½ dl socker
Saft av 1 lime
3 dl vispgrädde
200 g naturell färskost
1 dl jordgubbar i mindre bitar

Garnering:
1½ l jordgubbar

Gör så här
Vispa ägg och socker pösigt. Blanda vetemjöl med kakao, sikta ner under försiktig omrörning. Häll smeten i smord och bröad form med löstagbar botten, ca 22 cm i diameter. Grädda i 200 grader i 12 minuter. Låt svalna och se till att kanten och formen är ren.

Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten i ca 10 minuter. Ta upp och smält med 2 msk vatten i en kastrull. Låt svalna.

Mixa 300 g jordgubbar med socker och limesaft.
Rör ner den inte alltför kalla jordgubbsmixen i gelatinlösningen.
Vispa grädden tills den börjar bli tjock, men inte grynig.
Rör ner mjukrörd färskost i jordgubbsmixen tills smeten blir väl blandad och sist den vispade grädden och de mindre jordgubbsbitarna.

Häll cheesecakefyllningen över bottnen i formen, låt den stelna i kyl och frys sedan ner den. Ta upp ca 30 minuter före servering och garnera med skivade jordgubbar.


15 kommentarer:

  1. Ser ljuvligt god ut! Tack för receptet!:-)
    Hoppas du haft en fin söndag!
    Kram!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Har varit en riktigt bra söndag... lite fix och mycket vila :)
      Hoppas din varit lika bra :)
      Kram

      Radera
  2. Detta receptet ska jag kopiera!!
    Blev såååå sugen...:)
    Måste prova..:)
    Givetvis ska jag med på nästa bloggträff....:)
    Hade varit kul och träffas irl...:)
    Kramiz och ha en skön kväll!!!:)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja receptet är riktigt bra, kommer inte ihåg vart jag ittade det, kan varit på matklubben ;)
      Hade varit riktigt roligt att ses irl :)
      Ha en härlig kommande vecka!
      Kram

      Radera
  3. Sååååå god den ser ut :O)
    Kram Agneta

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vad är godare än en fryst cheececake när det är varmt? Sååå gott!

      Radera
  4. Så underbart gott det ser ut!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja den är värd besväret :)
      Kram

      Radera
  5. Gjorde den i helgen o bjöd på, den var väldans smarrig. Tyckte att den smakade bäst helt genomtinad. Tusen tack för receptet! /puhsan

    SvaraRadera
  6. Heya i'm for the first time here. I found this board and I to find It truly helpful & it helped me out much. I'm hoping to offer one thing back and aid others like you helped me.
    Take a look at my web-site ; seo

    SvaraRadera
  7. Hi there to all, it's in fact a nice for me to go to see this web page, it includes priceless Information.
    My page: Hier klicken

    SvaraRadera
  8. Ι knoω this if οff tοpic but I'm looking into starting my own weblog and was curious what all is needed to get set up? I'm аssumіng having
    а blog lіkе youгs woulԁ cost a prеtty pennу?
    ӏ'm not very web savvy so I'm not 100% positive. Any tips or advice would be greatly appreciated. Thanks
    Here is my blog post ; unsecured loans

    SvaraRadera
  9. Hello, I want to subscribe for this website to obtain newest updates, thus where can i do it
    please help out.
    Also visit my weblog ... http://en.netlog.com

    SvaraRadera
  10. It's really very complicated in this busy life to listen news on Television, so I just use the web for that reason, and get the hottest information.
    Also see my web site :: mu player of the year awards

    SvaraRadera
  11. Howdy are using Wordpress for your blog platform? I'm new to the blog world but I'm trying to get started and set up my own.
    Do you need any html coding expertise to make your own blog?
    Any help would be greatly appreciated!

    my web page :: barfußschuhe alltag

    SvaraRadera