8-10 bitar
14 Digestivekex
100 gr smör
1 dubbel daim
Fyllning:
4 ägg
2 dl strösocker
400 g färskost
½ dl vetemjöl
50 g smör (rumstemp.)
2 dl mjölk
2 tsk vaniljsocker
4 dl blåbär
florsocker (garnering)
Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader.
Mixa kex och daim till smulor.
Smält 100gram smör och rör i hop och tryck sedan ut i en springform.
Dela äggen gulor och vitor för sig.
Vispa vitorna med 1 dl strösocker.
Vispa ägggulorna med resten av sockret.
Tillsätt resterade ingredienser (ej blåbären) och rör till en jämn smet, rör sist försiktigt ner ägg vitorna. Tillsätt till sist 2 dl blåbär i smeten.
Häll i formen och grädda i ugnen 50 min, stäng av värmen och låt kakan stå på eftervärmen ytterligare 15 min.
Låt kallna... garnera med florsocker och resten av blåbären.
Denna cheesecake var sagolikt god!
Ge mig,fast å andra sidan har vi precis ätit lite kladdkaka nyss;)
SvaraRaderaJa jösses det går verkligen undan han växer så det knakar verklige,precis som du säger.Var ett tag sedan du lämnade lite fotspår hos mig. Kul att du är tillbaka!
Mm såå gott!:-D
SvaraRaderaHa en skön söndag!
Kraam Izabell
Hej söta!
SvaraRaderaJag skulle jätte gärna vilja ha dig som gästbloggare! Skulle du vilja det? :)
Märk mejlet med ”Gästblogga” och mejla till ann_sofie_s@hotmail.se
Inlägget kommer publiceras någon gång mellan 14-28 Juni (då jag ska till Kreta med familjen) så jag behöver då så fort som möjligt så jag kan lägga in det!
Vill du göra flera inlägg så skicka ett inlägg per mejl.
Kramis!
Åh detta måste jag testa. Är inte så bra på just bakning men skam den som ger sig.
SvaraRaderaHoppas din söndag vart fin? Kramar
Men oj så god den ser ut. Måste testa.
SvaraRaderaSes på tisdag.
KRAM
MEN ååå vad gott!!!!! Vill ha!
SvaraRadera