måndag 13 februari 2012

Pad Thai



Ännu ett gott recept hittat på Ica's recept sida :) 

4port
Ingredienser
200 g risnudlar
2 vitlöksklyftor
1/2 purjolök
1 förp böngroddar (à 280 g)
4 kycklingfiléer
1 msk olja
salt och peppar
1 förp frysta Thai wokgrönsaker (à 500 g)
3 ägg
1 lime
1 tsk sambal oelek
2 1/2 msk japansk soja
Gör så här
Koka nudlarna enligt anvisningen på förpackningen.
Skala och finhacka vitlöken. Skölj och strimla purjolöken. Skölj böngroddarna.
Strimla kycklingen och stek den i oljan ca 3 minuter. Salta och peppra. Lägg åt sidan.
Stek vitlök, purjo och wokgrönsaker. Tillsätt kyckling och böngroddar. Stek alltsammans ytterligare 1 minut.
Knäck äggen i pannan och rör runt tills de stelnat. Pressa i saften av halva limen, och rör ner sambal och soja.
Servera rätten med resten av limen skuren i klyftor.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar