fredag 25 november 2011

Madelmusslor

150gram smör
75 gram socker
1 ägg
50 gram sötmandel
4 bittermandlar
250gram vetemjöl
(Skålla och mal mandel förutsätter jag att man gjorde står dock inte), Alla ingredienserna arbetas väl tillsammans  till en jämn och samman hängande mördeg!  *Ler* (blanda sedan alla ingredienserna väl)
Härmed beklädes små veckade formar och bakas på
(Klä formarna med degen) och bakas i måttlig ugnsvärme *fniss* dvs. en sådär 175-200grader
De hjälpes genast upp! *fniss*
Detta var ett av recepten jag har som min mamma använde. Receptet är handskrivet någon gång på 30-talet av min mamma i skolköket i Uppåkra utanför Lund.
Håll tillgodo :)

Och nu till det viktigaste av allt!
Serveras till Kalle Anka och hans vänner på Julafton tillsammans med en klick vispgrädde och hemmalagad jordgubbssylt ♥ Tradition så det förslår hos oss ♥ 


2 kommentarer:

  1. tack!! ska testa=).....men man ska fylla med grädde o helst färska hjorron..bara lite socker o omrörda..de ä mumma dä=)

    SvaraRadera