onsdag 12 oktober 2011

Vildsvinsgryta med syltlök


500 gram vildsvinsgrytbitar
100-150 gram kålrot  i stora tärningar
2 morötter i 1-1,5cm tjocka bitar
2 gula lökar hackad, ej för fint
1 dl sylt lök
2 grönsaksbuljongtärningar
2 vitlöksflyftor, krossade och hackade
5-6 krossade enbär
grovmalen svartpeppar
vatten
2 dl matlagningsgrädde
Margarin att steka i

Bryn köttet, krydda med enbär och svartpeppar.
Lägg i  hälften av den gula löken och båda vitlökarna, låt brynas lite.
Lägg i hälften av kålrötterna och morötterna och sylt löken
Slå på vatten så det precis når upp till kanten på kött och grönsakerna, lägg i buljongtärningarna och låt allt koka i 50 minuter.
Lägg i resten av rotsakerna, sylt löken och hackade löken, slå i grädden och smaka av. Ibland behövs mer salt.
Sätt på riset, eller potatisen. När det är klart är även grytan klar!
Servera gärna med  lite sylt lök vid sidan.

1 kommentar:

  1. Hjälp vad gott =) jag älskar vildsvinskött!!! När jag växte upp hade vi vildsvinsfarm på min pappas barndomsgård i Småland...

    Kramar

    SvaraRadera