onsdag 12 oktober 2011
Vildsvinsgryta med syltlök
500 gram vildsvinsgrytbitar
100-150 gram kålrot i stora tärningar
2 morötter i 1-1,5cm tjocka bitar
2 gula lökar hackad, ej för fint
1 dl sylt lök
2 grönsaksbuljongtärningar
2 vitlöksflyftor, krossade och hackade
5-6 krossade enbär
grovmalen svartpeppar
vatten
2 dl matlagningsgrädde
Margarin att steka i
Bryn köttet, krydda med enbär och svartpeppar.
Lägg i hälften av den gula löken och båda vitlökarna, låt brynas lite.
Lägg i hälften av kålrötterna och morötterna och sylt löken
Slå på vatten så det precis når upp till kanten på kött och grönsakerna, lägg i buljongtärningarna och låt allt koka i 50 minuter.
Lägg i resten av rotsakerna, sylt löken och hackade löken, slå i grädden och smaka av. Ibland behövs mer salt.
Sätt på riset, eller potatisen. När det är klart är även grytan klar!
Servera gärna med lite sylt lök vid sidan.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Hjälp vad gott =) jag älskar vildsvinskött!!! När jag växte upp hade vi vildsvinsfarm på min pappas barndomsgård i Småland...
SvaraRaderaKramar