Antal portioner: 4-6
Ingredienser:
300-400 g spaghetti
500 g nötfärs
1 burk krossade tomater
1 gul lök, hackad
1 morot, fint tärnad
1 palsternacka, fint tärnad
3 vitlöksklyftor
2 msk smör
1 köttbuljongtärning
1 msk oregano
salt och malen vitpeppar
100 g riven parmesanost
Gör så här:
1. Skala och hacka löken. Skala och tärna moroten ytterst fint. Skala rotsellerin och tärna den fint. Fräs grönsakerna mjuka i smöret. Lägg i färsen och fräs den gyllenbrun.
2. Lägg i buljongtärningen och de krossade tomaterna. Krydda såsen med oregano. Pressa i vitlöken. Sjud på svag värme under lock i 15 minuter. Krydda med salt och peppar.
3. Koka pastan i rikligt med saltat vatten enligt anvisning på paketet. Häll av vattnet. Servera med såsen och parmesanost.
Jag kokar 400gram pasta så blir det matlådor med att frysa in eller ta med till jobbet :)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar