fredag 7 oktober 2011

Kycklingklubba med rotsade grönsaker och fetaostkräm

4 port
4 kyckling klubbor, krydda med din favorit grill eller örtkrydda.
6 potatisar
3 morötter
3 palsternackor
3 rödbetor
2 gula lökar
Olivolja
Majsolja eller rapsolja
Flytande smör elr margarin
Flingsalt
Några Timjan kvistar
2 dl creme fraich
1 bit feta ost 150-175gr
2 vitlöksklyftor
Svartpeppar grovmalen

Ugn: 180-200grader, gärna varmluft lägre gradantalet då.

Skala och klyfta alla grönsakerna och lägg i  en eldfast form, ringa över olivolja, rapsolja (mitt val) och lite flytande milda. Strössla över rikligt med flingsalt
Repa av timjan och strö över. Lägg gärna några kvistar timjan bland grönsakerna och låt dem gå med i ugnen.

Kycklingen kan du tillaga samtidigt.
Tar ca 1 timme

Fetaosten mosar du och rör samman med de pressade viltlöksklyftorna och creme fraichen, smaksätt med lite svartpeppar, ett par nypor. Ställ kallt.

Känn på potatis och rotsaker så det är klart!
Servera ihop med kycklingen och toppa rotsakerna med fetaostkrämen!
Smaklig spis!

4 kommentarer:

  1. mmm så gott, nu blev jag allt hungrig!

    Kraam

    SvaraRadera
  2. Mums vad gott det ser ut och så rehändigt! Här vankas pizza idag :-)

    SvaraRadera
  3. Lät riktigt gott! :) Vi håller på att laga middag nu. ^^
    sv: Åh vad kul! :D Om du kan någon rolig historia så vet du vart du ska vända dig! ;)

    SvaraRadera