tisdag 18 oktober 2011

Hallon med havrefras och vaniljvisp


En enkel och god dessert!
För 4 personer.

Ingredienser till Havrefras:
25 g smör
3 msk strösocker
2 dl havregryn
½ dl mandelspån

Rårörda hallon:
250 g frysta hallon, tinade
1 1/4 msk florsocker

1 förpackning vaniljvisp

Gör så här:
Havrefras: Smält smör i en stekpanna, tillsätt socker och havregryn och rör om. Rosta försiktigt till sockret smälter och havregrynen blir gyllenbruna. Rör hela tiden så att det inte bränns. Häll över på fat och låt svalna.

Rårörda hallon: Rör hallon och florsocker i en skål tills sockret har smält.

Vispa vaniljvispen.

Bottna fyra glas med rårörda hallon, häll på ett lager havrefras, klicka på vaniljvisp.

Snabbt och enkelt :) Och ljuvligt gott!

6 kommentarer:

  1. Får nog vara glad jag inte bor nära dig, snacka om att jag skulle gå upp i vikt och du skulle bli trött på fikagästen =) En fördel med att jag tycker det är tråkigt att baka mm eftersom jag däremot tycker om att äta allt som är gott.
    Kram Nette

    SvaraRadera
  2. Hej sötis! Sorry att det dröjt innan jag skrivit, glömde bort att rapportera om att bloggboken har landat! Nu är den på G till nästa, inväntar bara adressen där :)

    Fyy vad gott det där såg ut......

    (Det är fortf. samma blogg bara ny adress)

    KRAM!!

    SvaraRadera
  3. JAg ska bara torka mig runt munnen... får nog gå in och duscha!! MMMMMMMMMMM men den där KUK skylten gjorde mig lite illamående.. ;)

    SvaraRadera
  4. Desserten är testad i kväll och fick högsta betyg av både barnen och gästerna :)

    SvaraRadera
  5. Blev toksugen!! Kommer testa detta ikväll.
    Återkommer om betyg men .. iof … det känns onödigt då ingdridienserna är … a win!! :D

    SvaraRadera