måndag 22 augusti 2011

Björnbärskaka



Ingredienser:
150 g smör eller margarin
1 ½ dl strösocker
1 ägg
½ pressad stor apelsin
1 ½ dl vetemjöl
1 dl potatismjöl
1 ½ tsk bakpulver

Fyllning:
2 dl crème fraiche
3 ägg
1 dl socker
Rivet skal från ½ apelsin
2 dl  björnbär

Gör så här:
Sätt ugnen på 200º.

Tvätta apelsinen noga.
Riv apelsinskalet klart till fyllningen (Var försiktigt, du vill inte få något vitt med för då kan det bli beskt)och pressa ur saften till kakan.
Rör smör och socker poröst, rör i ägget. Rör i saften, mjölerna och bakpulvret.
Bred ut smeten i en smort och bröad form, 25 cm i diameter och grädda längst ner i ugnen 13 minuter.
Gör fyllningen. 
Blanda crème fraiche, ägg, socker och det rivna apelsinskalet.

Ta ut kakan efter 13 minuter och häll försiktigt fyllningen över kakan och lägg på bären. Sätt in formen i ugnen ytterligare ca 40-50 minuter, tills fyllningen har "satt sig"

Låt svalna och strö över florsocker. 
Servera med grädde, vaniljvisp eller glass och några extra björnbär, eller bara ät den som den är!


2 kommentarer:

  1. Är healing någonting du skulle kunna tänka dig igen??

    Jag trodde man fick någon typ av massage/beröring. Hur ofta rekomenderar dem en att gå på något sådant?

    Ha det gott,Vicki

    SvaraRadera
  2. ska testa den!! MUMMA går de med blåbär också tro??? KRRRAM Kicka

    SvaraRadera