måndag 18 april 2011

Dagens Tips

Den som spar han har!
Får ni små slattar med vin över?
Kasta inte det!
Utan spara och använd i såsen!
Samma sak med vispgrädden, ost och bröd skalkarna, kasta inte!

Grädde går att frysa så om du bara haft en skvätt i såsen så frys in i istärningspåse och ta fram efter behov till matlagningen. Kasta inte ostskalkar, riv och frys ned så har du till matlagningen. Vinslattar som blivit över behöver du heller inte kasta, frys in i istärningar och ha till såsen vid behov.
Brödskalkarna måste i och för sig ligga och torka, men när de väl är torkade, riv det och du har skorpmjöl!

5 kommentarer:

  1. Nej, det blir inga slattar! Kram(is)

    SvaraRadera
  2. Bra tips som vanligt men jag får nog säga som Kicki, det blir inget över... ;)

    SvaraRadera
  3. Absolut, varför kasta då den som spar han har...

    SvaraRadera
  4. Perfekt! Om det nu blir något över... =)

    SvaraRadera