lördag 19 mars 2011

Pannkaksrulle med räkor och lax



För 4 personer.

En perfekt festrätt är den här goda rullen. Går utmärkt att förbereda. Kan serveras kall eller varm.

Ingredienser
75 g smör
1 ¾ dl vetemjöl
6 dl mjölk
6 ägg

Fyllning:
200 g färskost, t ex philadelphia
150 g skivad rökt lax
50 g färsk spenat, gärna babyspenat
150 g skalade räkor

Servera gärna en grönsakssalsa till


Gör så här
Pannkaka:
Smält smöret i en tjockbottnad kastrull. Tillsätt mjölet och rör om. Häll i mjölken och låt blandningen koka upp. Låt svalna lite. Vispa i äggen. Häll smeten i en bakpappersklädd långpanna. Grädda mitt i ungnen i 200° i ca 25 minuter tills pannkakssmeten stelnat.

Fyllning:
Stjälp upp pannkakan på en bakpappersklädd plåt. Låt den kallna. Bred på färskost och lägg på laxskivor, räkor och spenat. Rulla ihop som en rulltårta. Rullen kan värmas i ugn inför servering ca 5-10 minuter i 250° . Den kan också serveras kall.

Väldigt gott och perfekt mat att servera på en Buffé.
På min bild är det 2 skivor och salsa på tallriken :)

2 kommentarer:

  1. oh det såg riktigt gott ut :)

    SvaraRadera
  2. Mums! Det här verkar gott! Ska nog testas! Kram

    SvaraRadera