söndag 21 november 2010

Mozzarellafyllda viltfärsbiffar med Ratatouille


För 4 personer.

Ingredienser
Biffar:
500 g Rådjursfärs 
1 ägg
1 vitlöksklyfta
1 tsk timjan
1 tsk rosmarin
1 msk kalvfond
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 msk fransk senap
125 g mozzarella 
1 tsk olja

Gör så här
Blanda färsen med ägg, kryddor, pressad vitlök, kalvfond och senap. Forma 8 jämnstora biffar. Skiva mozzarellan i 4 skivor och fördela på 4 av biffarna, men lägg inte ost ända ut i kanten. Täck över osten med de 4 biffar som återstår och tryck till i kanterna. Stek i medelvarm panna med oljan.



Ratatouille
1 tsk flytande margarin
4 paprikor i olika färger
2-3 gula lökar
ca 400g squash, gurka och/eller aubergine
2 burkar krossade tomater
2 vitlöksklyftor
2 lagerblad
2 tsk oregano
Pressad citron
Persilja
Salt
Peppar

Strimla paprikorna. Skala och hacka löken grovt. Skär squash, gurka och aubergine i bitar. Hetta upp margarin i en gryta. Fräs lök och paprika. Blanda ner övriga grönsaker och krossade tomater. Tillsätt pressad vitlök och kryddor. Koka under lock på svag värme i ca 15 min, sedan ca 10 min utan lock på högre värme så att röran kokar i hop och blir ganska tjock.

Smaka av med salt, peppar och lite pressad citron servera till biffarna.



1 kommentar:

  1. Låter hur mumsigt som helst ;-)Har gjort liknande men med älgfärs...Kramen

    SvaraRadera