500 gr Hjortgrytbitar
2-3 morötter i bitar
1-2 Lökar, hackad
1 Palsternacka, i bitar
Viltkryddad rapsolja
3-4 tsk Jägarmix (finns att köpa på Essensbutiken)
100 gr förvälda kantareller
2,5 dl Milda mat 4% eller annan grädde
2 dl vatten
1 grönsaksbuljongtärning
1-2 tsk svartvinbärsgelé
Flingsalt efter smak
Coloritsoya
Putsa köttet
Hetta upp oljan och lägg i viltkryddorna, löken och köttet. se till att allt kött blir brynt runt om.
Tillsätt en tredjedel av rotsakern, vatten, buljong och grädde.
Låt små puttra ca 45 minuter, tillsätt resten av grönsakerna och gelén.
Smaka av med salt.
Tillsätt några droppar collorit soya.
Sätt på ris till 4 personer och när riset är klart är grytan klar.
Smaklig spis!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar