lördag 25 september 2010

Janes Fiffirutor

Foto: Jane

Detta recept har jag fått av käraste Jane.
Ett recept hon modifierat till sitt smak och tycke och hon har lyckats alldeles förträffligt!

Och här har vi käratse vännen Jane, her self :)


Gör så här:
Sätt ett litet glas med starkt kaffe i kylen,
Man ska ha det i glasyren :)



Sätt ugnen på 175 grader



Smöra en långpanna (eller lägg i bakplåtspapper)
Knäck 5-6 stora ägg i matberedaren/ bunken
vispas poröst med 5 dl strösocker

Under tiden detta vispas ihop
smälter du ihop: 200 gram margarin och 2 dl vatten

Blanda i egen skål först: 5 dl vetemjöl, 3 tsk bakpulver, 3 msk kakao
Rör ner de torra ingredienserna i ägg/sockerblandningen och slå sedan över det smälta margarin/vattnet och vispa snabbt ihop en slät 'rinnig' smet.

Häll smeten i långpannan och sätt in i ugnen 175 grader i ca 25-35 minuter beroende på din ugn.

När kakan är klar gör du glasyren:
Ta en liten kastrull och smält ca 75 gram margarin
Slå i ca 3-4 dl florsocker, 3 msk kakao och 3 tsk vanillinsocker och 4-5 msk starkt kallt kaffe.
Glasyren ska vara nästan tjock men ändå kladdigt rinnig, känn dej fram. Glasyren ska ju stanna på kakan...

Avsluta med att strö riven kokos över och sen skär du till rutorna efter önskad storlek :)

2 kommentarer:

  1. Tack goaste du för ditt inlägg. Och kakorna är sååå mumsischt goda att de försvinner snabbt från kakfatet.... Kram // Jane

    SvaraRadera
  2. nästan som kärleksmums!!! Kram ska kolla mera imorn kanse när ja vaknar!! HA DET!!! hörs kanse i helgen!!

    SvaraRadera