onsdag 11 augusti 2010

Persikosylt


I år har inte vårt träd gett så mycket frukt.. men för er som har fått många persikor så är detta recept kanon gott!

Väldigt gott till pannkakor.

Ingredienser
1 kg färska persikor
8 dl socker
Saften av 2 små citroner
1/4 fl certo

Beskrivning
Välj mogna frukter.
Lägg persikorna någon minut i hett vatten tills skalen går lätt att dra av.
Dela frukterna, ta bort kärnorna, skär i stora bitar.
Häll sockret och citronsaften i en syltgryta. Lägg i bitarna av persikorna. Hetta upp långsamt. Rör om försiktigt.
Koka sedan kraftigt i 2 minuter tills sockret är helt smält.
Ta grytan från värmen och rör ner certon.
Ös upp sylten på varma rena burkar och tillslut.
Går även att frysa

4 kommentarer:

  1. Va smarrigt de lät, har du persikoträd?? spännande i så fall.
    Hoppas du hade de bra i Malmö, kramis

    SvaraRadera
  2. Åååå.. har ni oxå persiko-träd...??
    MUMS va gött det är att gå o ta en persika direkt från trädet och smaska på.
    Snacka om saftiga frukter.

    Det träder och vår plommonträd är nog det bästa som finns i vår trädgård i stugan.

    Ha dä gôtt.. // Kramen Annelie

    SvaraRadera
  3. Va har du persikoträd, vad exotiskt!

    SvaraRadera
  4. Jag vet inte om det är fler som har "klagat" men jag har väldiga problem att kommentera din blogg på sistone :(
    Persikoträd vill jag också ha hemma :)

    SvaraRadera