För 4 personer.
Korvgratäng med potatismos med purjolök i och en gratängsås på grönsaksbuljong, senap, örtkryddor och grädde.
Ingredienser:
Potatismos:
1 kg potatis av mjölig sort
2 dl mjölk
50 g Milda i folie
1 tsk salt
1 purjolök
1 msk Milda till formen
500 g falukorv
Gratängsås:
2½ dl Milda Fraiche
2 tsk Knorr flytande grönsaksbuljong
1 msk senap, t ex Slotts
1 krm vitpeppar
2 krm franska örtkryddor eller annan valfri örtkrydda
Gör så här:
Gör potatismoset först. Skala potatisen och skär den i jämnstora bitar, då blir den fortare färdig Koka potatisen och häll av vattnet när den är klar. Mosa potatisen med en potatisstöt eller elvisp. Tillsätt mjölk, Milda och lite salt. Skölj, skala och finhacka purjolök - blanda ner purjohacket i moset. Värm ugnen till 225°C.
Täck botten på en smord ugnssäker form med potatismos. Skär korven i ½ cm tjocka skivor som delas på hälften till halvmånar. Lägg korvskivorna över moset.
Rör ihop Milda Fraiche, buljong, senap och kryddor. Låt såsen koka upp och bred den sedan över korven.
Gratinera i mitten av ugnen ca 20 minuter.
Receptet hittade jag på matklubben.se
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar