onsdag 12 maj 2010

Solgul pannacotta.


För 4-6 personer.

Den här gräddiga pannacottan går bra att göra en dag i förväg. Dekorera den samma dag som du bjuder på den.

Ingredienser
4 dl vispgrädde
1 dl mjölk (3%)
½-1 vaniljstång
1 dl gelésocker

Garnering
250 g tärnad mango
2 kiwier (½ ask Physalis)
4-6 jordgubbar (Vi tog 20 som vi skivade :)) Alla gillade jordgubbar här)

Gör så här:
Häll grädde och mjölk i en kastrull. Klyv vaniljstången och skrapa ur innanmätet. Tillsätt stången och innanmätet i gräddmjölken. Häll i gelésockret.

Låt koka under omrörning i ca ½ minut. Sila bort vaniljstången. Häll upp i glas. Låt först svalna och sedan stelna i kylen. Täck över med plastfolie under tiden.

Låt mangon tina lite om du har köpt fryst. Fördela mangon över pannacottan. Skala och klyfta kiwin. Garnera med kiwi och jordgubbar. (Vi valde Physalis istället för Kiwi)
Receptet hittade jag och Mickis på matklubben.se


1 kommentar:

  1. Bli ju hungrig fast jag nyss ätit frukost, pannacottan så supergod ut, mums ! Kram Anna

    SvaraRadera