torsdag 13 maj 2010

Medelhavsgratäng med fläskytterfilé


För: 4 personer
Tillagningstid: 1 timme

Jättegod, en rätt jag vill rekommendera att smaka.

Ingredienser
Fläskytterfilé

600 g potatis
1 rödlök
2 klyftor vitlök
2 paprikor
1 zucchini cirka 300 g
4 tomater
3 msk olivolja
3 msk färsk hackad timjan eller oregano
Salt
Peppar

Beskrivning
Sätt ugnen på 200°C.
Skala potatis, lök och vitlök.
Skär potatisen i tunna skivor, löken i ringar och hacka vitlöken.
Dela och kärna ur paprikorna, skiva dem, zucchinin och tomaterna.
Blanda vitlöken med oljan.
Blanda alla grönsaker utom tomaterna med vitlöksoljan, örtkryddan, salt och peppar.

Varva grönsakerna med tomaterna i en ugnssäker form.
Sätt in formen mitt i ugnen ca 40 minuter eller tills gratängen.

Servera gratängen till stekt fläskytterfilé eller fläskfilé!
Smaklig spis!

Skrivet av Monika46 och finns på Matklubben.se

2 kommentarer:

  1. Jag kommer aldrig mer att använda en receptbok utan allt jag behöver hittar jag inne hos dig!

    SvaraRadera