fredag 14 maj 2010

Dumlemuffins med cream cheese frosting



15 st

Supergoda cupcakes med underbar frosting!


Ingredienser
5 dl vetemjöl special
2 1/2 dl strösocker
4 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
1 1/2 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
2 1/2 dl mjölk
1 ägg, lätt vispat
150 g smält smör
1 påse Dumle

Frostingen:
60 g rumsvarmt smör
ca 150 g philadelphiaost
1/3 pkt florsocker
2 tsk vaniljsocker


Gör så här
Blanda alla torra ingredienser i en skål.
Hacka varje dumlekola i 4 bitar.
Blanda smält smör, mjölk, kolorna och ägget i det torra.
Fördela smeten i en muffinsplåt. Gräddas i ca 20 min, 200°C.
Rör ihop frostingen.
När muffinsarna har svalnat: spritsa/bred på frostingen.

 

Jag ändrade lite på receptet, jag la i en Dumle i varje form istället för att dela dem och röra ner det i smeten.
Mitt betyg är att dom blev för stora! Och det gick åt mer florsocker till frostingen än det står i receptet.
Annars en söt men god Cupcake.

1 kommentar:

  1. Gissa vem ska baka??? Fniss!!!
    men först ska ja putsa fönster på altanen så man kan känna att de e rent of int o sen kan man fika där utan att skämas också!! ;0)
    KRAM!!!

    SvaraRadera