För 4 personer.
Mycket uppskattad och lättlagad rätt med lax som smälter i munnen!
Ingredienser
4 st portionsbitar lax (färsk eller tinad fryst)
salt
citronpeppar
3 dl vispgrädde
2 msk majonnäs
1 knippa dill
Gör så här
Lägg laxbitarna i en smord ugnsfast form. Krydda med salt och citronpeppar.
Baka laxen i 225 grader varm ugn i ca 12 minuter.
Blanda grädde med majonnäs och dill.
Slå blandningen över laxen och sätt in i ugnen ytterligare 10-15 minuter tills grädden börjar puttra.
Servera med pressad potatis och en grönsallad. Färskpotatis är också gott till när det är säsong för det.
Receptet har jag hittat på matklubben :)
Verkar enkelt och mumsigt! Måste testa någon gång:)
SvaraRaderaÅhhh så gott! Ett recept att spara absolut!
SvaraRaderaHa det bäst o massor av påsk-kramar till dig o de dina! Flyger du häröver i kväll eller? ;-)
Kramis,hörs snart hoppas jag!
Vi brukar göra något liknande men vi öser i en påse parmesanost också... supergott!
SvaraRaderaHahaha självklart kan jag ta en omväg och plocka upp dig så kan vi karavana till jobbet :)