fredag 2 april 2010

Peach Melba paj


För: 6-7 personer

Underbart god paj!

Ingredienser
Pajdegen
150 g smör
1 dl socker
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver

Fyllning:
2 dl crème fraiche
1 stor burk persikor
1½ dl hallon
1 ägg
1 dl socker
1 tsk vaniljsocker

Beskrivning:
Sätt ugnen på 175°C.

Smält smöret.
Blanda med socker, mjöl och bakpulver.
Tryck ut degen i en pajform.

Hacka persikorna och lägg i en skål ihop med hallonen.
Blanda de andra ingredienserna till fyllningen.
Rör ner persikorna och hallonen i smeten.
Häll det i pajformen.
Grädda i ca 50 minuter.
Låt svalna.

Servera med vaniljvisp.

4 kommentarer:

  1. Du vet vart vi bor om du har en bit över :)
    Kramisar

    SvaraRadera
  2. haha, jag har varit väldigt nära ert idag, fast det blev Uggelvägen och vin för mig :)

    SvaraRadera
  3. MMMM va gott, ser riktigt mastig ut! Du får nog komma ut med en bok snart om man ska spara allt :) Ha en bra lördag! Kram Anna

    SvaraRadera
  4. Mums! Ser riktigt god ut

    SvaraRadera