fredag 2 april 2010

Exotisk fläskfilé

För 4 personer.
Så smarrigt

Ingredienser
150 g bacon
500 g fläskfilé
Matfett att steka i t.ex. smör, margarin, olja
Salt
Svartpeppar
2-3 bananer
1 burk mandarinklyftor
3 dl matlagningsgrädde
3 tsk curry
3 msk mango chutney
1 pressad vitlöksklyfta
Klipp bacon och fräs det så det blir "knaperstekt" i stekpanna. Låt rinna av på en bit hushållspapper.
Skär fläskfilén i ca 2 cm skivor. Hetta upp stekpannan med matfett och stek ett par minuter på varje sida så att köttet får lite färg. Salta och peppra. Lägg över köttet i en ugnsform.
Skiva bananerna och låt mandarinklyftorna rinna av. Fördela dessa över köttet. Blanda grädde, curry, mango chutney och vitlök. Häll över köttet. Lägg på baconet.
Gratinera i mitten av ugnen i 175 grader i 20 minuter.
Servera med ris och sallad.

Receptet har jag hittat på matklubben :)

1 kommentar:

  1. Åhhh va gott det låter, och bilden ger verkligen mersmak ... kopierat receptet direkt med bild o allt, den ska göras så är det bara!

    Hur har påsken varit annars? mycket familjemys med god mat ser det ut som och det är nog det bästa som finns!

    Här har det suttits i solen, näsan är röd trots sf 30, resten av fejjan får vänta på färg ;-)

    Påsk-kramisar!

    SvaraRadera