torsdag 8 april 2010

Grythyttebröd

4 st

Ett ljuvligt gott bröd!




Ingredienser
1 pkt jäst
½ l ljummet vatten (37 grader)
2 ägg
150 g brun farin
½ msk salt
Knappt 1 kg rågsikt
Lite vetemjöl till utbakningen



Gör så här:
Blanda ut jästen i lite av vattnet.
Häll i resten plus ägg och socker.
Häll därefter i mjöl och salt.
Knåda degen med vetemjölet.
Dela i 4 delar.

Forma dem som tekakor. Låt jäsa väl, ungefär 1½-2 timmar.
Grädda i 200 grader i ca 25-30 minuter. Pensla ev. efter med smält smör, så blir de blanka och fina.

Reseptet hittade jag på Matklubben.se

2 kommentarer:

  1. Joda, ja hoppas han blir bättre snart min lille svåger!

    SvaraRadera
  2. skriver ut direkt!! ska bakas!! de lovar ja!!!

    SvaraRadera