torsdag 12 april 2018

Glutenfria wienerstänger




(ca 25 st)
125 g rumsvarmt laktosfritt smör
1 dl strösocker
1 ägg
1 krm salt
1/2 tsk (2 g) bakpulver
1 tsk vaniljsocker
2 tsk fiberhusk
2 dl (120 g) glutenfri mjölmix
2 dl (150 g) potatismjöl

Fyllning och garnering:
Ca 3/4 dl hallonsylt
1 1/2 dl florsocker
Ca 1 msk vatten



Vispa ihop smör och strösocker.
Rör ner ägget.
Blanda de torra ingredienserna, tillsätt och arbeta ihop till en deg.
Låt degen stå kallt i minst 15 minuter.
Dela degen i tre delar och rulla ut till längder.
Lägg längderna på en plåt med bakplåtspapper och platta till dem något.
Gör en fördjupning i mitten av varje längd och fyll med hallonsylt.
Grädda i mitten av ugnen i 175 grader i ca 12-15 minuter.
Blanda florsocker och vatten till en glasyr och ringla den över sylten på längderna innan de svalnat.
Låt stelna och skär sedan i sneda bitar.



Receptet hittade jag på Året Runt

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar