tisdag 16 januari 2018

Omega 3 Choklad




Total tid: 20 min
25 bitar
Ingredienser:
2 ,5 dl blandad frukt, nötter och fröblandning som en Omega 3-blandning {Jag använde en mandel, cashewnötter, valnöt, pumpafrö, tranbär, körsbär} vilken kombination som helst kommer att fungera.
1.10 oz mörka mörk choklad med hög kakohalt (30 gram)
1 msk kokosnötolja
1 1/2 matsked honung
Gör så här: 
Klä en form ca 20x20 cm med bakplåtspapper. Sätt åt sidan.
Placera choklad och kokosnötsolja i glasskål och smälta i mikrovågsugn i 30 sekunder, rör om och kör den ca 30 sekunder. Fortsätt tills choklad är slät.
Tillsätt honung och rör ordentligt så allt blandas
Häll chokladen  i formen, använd en spatel och bred ut den.
Lägg försiktigt nötter och frukt på chokladen.
Du kan använda fingrarna för att försiktigt trycka in blandningen  om det behövs.
Placera formen i frysen i 15 minuter eller kylskåpet i ca 2 timmar.

Skär i kvadrater. Kan förvaras i kylskåp i upp till 2 veckor.
Recept av: Amy Stafford
Originalreceptet hittar du här.



Bilder lånade från Amy Stafford sida. 

9 kommentarer:

  1. Det såg ju redigt gott ut, värt att testa :)

    SvaraRadera
  2. Ser väldigt smarrigt ut. Tack för recept!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hoppas du gillar det lika mycket som jag gör!

      Radera
  3. Ser supergott ut! Måste jag verkligen prova på:)
    Tack för att du delar med dig 🙏🏻

    SvaraRadera
    Svar
    1. Så lite så 😊 det var väldigt gott!

      Radera
  4. Ser supergott ut! Måste jag verkligen prova på🙏🏻

    SvaraRadera