fredag 2 december 2016

Spela ni julklappsspelet? 

 

Julklappspelet är en klassiker i många svenska hem, en riktig stämningshöjare där alla kan vara med, unga som gamla, släkt, vänner, grannar eller kollegor.

Spelet går ut på att man spelar med en tärning om julklappar och det gäller att få välja först och skrapa ihop så många som möjligt på 20 minuter. Det finns en mängd olika regler för julklappsspelet.

 

Här kommer en version.

 
1. Paket
 
Alla som deltar i spelet behöver på förhand köpa fyra julklappar var, för en total summa av t.ex. 250 kr (eller vad man kommer överens om). Tips! Spelet blir lite roligare om deltagarna köper paket av olika värde. Några paket för t.ex. 50-60 kr och andra med ett värde upp emot 100 kr. Slå in alla klappar i fint julpapper eller extra stora paket. Detta gör att det finns mer åtråvärda paket att kämpa om.


2. Spelet kan börja

 När alla julklappar ligger på spelbordet i mitten så spelar man med tärning tills alla paket är utdelade. Deltagarna vinner ett paket genom att slå en 6:a. Om ni vill korta ner den delen av spelet så utökar ni med t.ex. att även 1:or vinner ett paket. När man slagit tärningen förflyttas tärningen till personen till vänster och det blir då dennes tur att försöka vinna ett paket till sin samling.


3. Spara favoriten

 När alla paket är utdelade så får varje deltagare som vunnit ett paket välja ett av sina att behålla, ett som ingen får ta. Detta paket läggs under stolen medan övriga paket ska ligga kvar framför deltagaren på bordet. OBS! Behåll alla paketen inslagna, det är först på slutet av julklappsspelet man får öppna.

 

4. Slutkampen om julklapparna är den mest spännande delen

Ställ in ett alarm på 20 minuter (t.ex på en smartphone) och göm undan larmet, så att ingen deltagare kan ha koll på tiden. Nu börjar den riktiga roliga kampen som pågår i 20 spännande minuter. Deltagaren med minst julklappar framför sig börjar slå tärningen och skickar den som tidigare till vänster efter sitt slag. När en deltagare får en 6:a så får den ta en valfri julklapp av vem som helst. Här gäller det att slå snabbt för att få chansen att samla så många klappar som möjligt. Har du lyckats samla många vill du förstås slå långsamt och hoppas på att få behålla dina. När larmet tjuter är spelet slut och de julklappar man då har framför sig har man vunnit! Plocka även fram paketet under stolen och börja öppna i tur och ordning. Det är inte alltid paketen som alla vill ha som har det mest spännande innehållet.


Denna versionen lät jätte kul, dock inte den vi spela.
Fler versioner kommer!

 
   Källa:Clas Ohlson

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar