lördag 3 december 2016

Julklappsspelet - version 2  


Julklappsspelet – förberedelser

Se till att ni har ett bord alla deltagarna kan sitta runt, gärna ett runt eller ovalt bord.

Bestäm hur många julklappar alla ska bidra med och sätt en maxgräns för vad julklapparna får kosta, exempelvis 3 julklappar vardera för 30 kr eller 50 kr styck.

Eftersom utseendet på julklapparna är det enda man har att gå efter när man väljer klappar under spelets gång kan det vara roligt att ”luras” lite, t.ex. genom att ha ett stort paket som bara innehåller någon liten pryl.

Du som anordnar julklappsspelet behöver ha en eller två tärningar samt en äggklocka eller annat tidtagarur. Det är allt.

 

Julklappsspelet – regler

Alla deltagarna sitter runt bordet, julklapparna läggs i en hög i mitten av bordet.

Alla kastar tärning i tur och ordning för att avgöra vem som ska börja, högst börjar och därefter är det personen till vänster som kastar nästa gång (medurs ordning).

Slår man en 1:a eller 6:a får man välja ett paket från högen på bordet, får man ingen 1:a eller 6:a går turen vidare direkt.

När alla julklapparna på bordet är slut sätter man på en äggklocka på en förutbestämd tid, vanligtvis en tid mellan 5 och 15 minuter, lite beroende på hur många man är. Äggklockan ska vara dold så att ingen kan se hur lång tid det är kvar av spelet.

Därefter fortsätter spelet igen, men istället för att ta en julklapp från mitten av bordet tar man av de andra medspelarna. En regel man ofta kör med är att man inte får ta från någon som bara har en julklapp.

När äggklockan ringer är spelet slut och alla får behålla de julklapparna man har framför sig.

 

Julklappsspelet – tips och varianter

Istället för en tärning, använd två tärningar och villkoret för att få ta en julklapp är att man slår dubbla siffror, alltså att båda tärningarna visar samma siffra. Alternativt bara en tärning och man måste få en 6:a.

Spela med två tärningar och vid 1:a och 6:a på någon av tärningarna får man ta julklapp, här finns möjligheten att få ta två klappar om båda tärningarna visar en 1:a eller 6:a.

Välj ett tema som alla julklapparna i julklappsspelet ska ha.

Slår man en 5:a måste man istället ge bort en julklapp till valfri person.

Vid 6:a får man välja ett paket, vid 1:a får man lägga tillbaka ett paket (om man har något)

 

Haha, underbar med lite varianter ... lät kul med att man ska ge bort paket när man slår en femma. Eller lägga tillbaka vid en 1:a  :O 😙
 
Har ni någon version ni vill dela med er av?
 

 
Källa: https://hittajulklappar.nu

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar