måndag 26 september 2016

Ostkaka

 


 

1 msk smör
4 ägg
0,5 dl socker
0,5 dl vetemjöl
500 g cottage cheese (keso)
3 dl grädde
1 dl mandel
2 bittermandlar
Servera lättvispad grädde och sylt till den.
 
Gör så här:
 1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj en form på ca 15×25 cm med smör.
 2. Grovhacka mandel och finriv bittermandeln.
 3. Vispa ihop ägg, socker och vetemjöl till en jämn smet.
 4. Rör i keso, grädde, mandel och bittermandel.
 5. Häll seten i formen och grädda mitt i ugnen ca 40 minuter till ostkakan har fått fin färg. Skaka lite på formen så ska mitten av kakan vara fast och inte dallrig.
 6. Låt kakan svalna i formen, serveras ljummen med vispad grädde och sylt. Jag serverade med jordgubbssylt.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar