1 msk smör
4 ägg
0,5 dl socker
0,5 dl vetemjöl
500 g cottage
cheese (keso)
3 dl grädde
1 dl mandel
2 bittermandlar
Servera lättvispad grädde och sylt till den.
Gör så här:
1. Sätt ugnen på
175 grader. Smörj en form på ca 15×25 cm med smör.
2. Grovhacka
mandel och finriv bittermandeln.
3. Vispa ihop ägg,
socker och vetemjöl till en jämn smet.
4. Rör i keso,
grädde, mandel och bittermandel.
5. Häll seten i
formen och grädda mitt i ugnen ca 40 minuter till ostkakan har fått fin färg.
Skaka lite på formen så ska mitten av kakan vara fast och inte dallrig.
6. Låt kakan
svalna i formen, serveras ljummen med vispad grädde och sylt. Jag serverade med
jordgubbssylt.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar