tisdag 28 juni 2016

Sommartårta



Ca 10 pers

1 förp tårtbottnar (eller hembakta)

 

Fyllning 1:
200 g naturell färskost
1 dl lemon curd

Fyllning 2:
150 g mjölkchoklad
3 dl vispgrädde

Garnering
2 dl vispgrädde
1 l jordgubbar
1 ask chokladflarn (typ  Noblesse)
Citronmeliss

 

Fyllning 1: Vispa färskost och lemon curd tjockt.

Fyllning 2: Häll grädden och chokladen i en kastrull. Låt chokladen smälta under omrörning. Låt det svalna och sedan in i kyl, ta fram när bunken när den är iskall, vispa med elvispen tills den blir fluffig.

Bred fyllningarna på bottnarna och lägg ihop.

Garnering: Täck tårtan med vispad grädde och dekorera med jordgubbar, chokladflarn och hyvlad mjölkchoklad.

 

Fyllning nummer två göres med fördel en dag i förväg så den verkligen blir kall.
 
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar