torsdag 30 juni 2016

Smulpaj med jordgubbar och hallon


En riktigt somrig paj.!
Receptet är för 4-6 personer.

Smulpaj

125 g smör eller margarin
3 dl vetemjöl
1 dl socker

Fyllning:
Lite socker och vaniljsocker (blandat) att strö över bären.
1 l jordgubbar
300 - 400 gram hallon
ev. 1 msk potatismjöl

 

Gör så här:
Sätt ugnen på 200-225 grader. Blanda vetemjöl och socker i en bunke.

Dela smöret eller margarinet i tärningar och finfördela det i mjölkblandningen tills det bildar en smulig deg.

Ta en pajform med 24-26 centimeter i diameter.

Lägg i de delade jordgubbarna och hallonen och sockra lite lätt. För att få en fastare paj kan du även strö över lite potatismjöl.

Fördela sedan smuldegen över bären och grädda pajen i cirka 20 minuter.
Serveras med vispgrädde och med fördel kall en varm sommardag!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar