måndag 18 januari 2016

Madeltårta med färska bär och moccagrädde.

 
Portioner:  10 bitar
 
• Laktosfritt smör eller margarin till formen
• 500 g mandelmassa
• 3 äggvitor
• 2 1/2 dl laktosfri vispgrädde
• 1 tsk snabbkaffe /pulverkaffe stött
• 1 msk florsocker
• 2 tsk vaniljsocker
• 50 g mörk choklad, laktosfritt
• Färska jordgubbar och hallon till garnering
 
 
Så här gör du:
1. Sätt ugnen på 175˚C.
2. Rita upp 2 cirklar på bakplåtspapper ca 22 cm i diameter. Smörj dem med matfett och lägg på plåtar.
3. Riv mandelmassan och blanda den med äggvitorna. Bred smeten i cirklarna på bakplåtspapperet.
4. Grädda mitt i ugnen ca 15 minuter. Låt bottnarna svalna lite innan de lossas.
5. Vispa grädden tjock, blanda den med kaffe, flor- och vaniljsocker.
6. Bred ett lager grädde på botten.
7. Lägg  på skivade jordgubbar och hallon och lägg på nästa mandelbotten.
8. Bred resterande grädde över tårta.
7. Strö över riven choklad på tårtan och garnera med bären.
 
Låt tårtan stå kallt någon timme innan den serveras.
 
Laktos och glutenfri.
 
 

1 kommentar:

Skriv gärna en rad och gör mig glad!
Spamm, anonyma och reklam kommentarer gör sig icke besvär. De plockas bort!