Portioner: 10 bitar
• Laktosfritt smör eller margarin till formen
• 500 g mandelmassa
• 3 äggvitor
• 2 1/2 dl laktosfri vispgrädde
• 1 tsk snabbkaffe /pulverkaffe stött
• 1 msk florsocker
• 2 tsk vaniljsocker
• 50 g mörk choklad, laktosfritt
• Färska jordgubbar och hallon till garnering
Så här gör du:
1. Sätt ugnen på 175˚C.
2. Rita upp 2 cirklar på bakplåtspapper ca 22 cm i diameter.
Smörj dem med matfett och lägg på plåtar.
3. Riv mandelmassan och blanda den med äggvitorna. Bred
smeten i cirklarna på bakplåtspapperet.
4. Grädda mitt i ugnen ca 15 minuter. Låt bottnarna svalna
lite innan de lossas.
5. Vispa grädden tjock, blanda den med kaffe, flor- och
vaniljsocker.
6. Bred ett lager grädde på botten.
7. Lägg på skivade
jordgubbar och hallon och lägg på nästa mandelbotten.
8. Bred resterande grädde över tårta.
7. Strö över riven choklad på tårtan och garnera med bären.
Låt
tårtan stå kallt någon timme innan den serveras.
Laktos och glutenfri.
Goooooott!!!!
SvaraRaderaKram