söndag 20 september 2015

Äppelkladdkaka

 


 
Ca 12 bitar
 
175 g smör
2 ½ dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
3 ägg
2 ¾ dl vetemjöl
2 äpplen
kanel
 
Garnering
florsocker
 
GÖR SÅ HÄR:
 
1. Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt strösocker, vaniljsocker, ägg och vetemjöl. Rör ihop allt till en smet.
 
2. Skala och riv äpplena.
 
3. Rör ner de rivna äpplena i smeten.
 
4. Häll smeten i en smord och bröad form, ca 23 cm i diameter, med löstagbar kant. Pudra över kanel eller kardemumma.
 
5. Grädda kakan mitt i ugnen i 22–30 min beroende på hur kladdig du vill ha den. Låt den svalna i formen. Pudra kakan med med florsocker före servering. Servera gärna med lättvispad grädde.



Jag valde att servera med vaniljsås. Väldigt gott!

Receptet är från Tidningen Hembakat. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Skriv gärna en rad och gör mig glad!
Spamm, anonyma och reklam kommentarer gör sig icke besvär. De plockas bort!