Ca 12 bitar
175 g smör
2 ½ dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
3 ägg
2 ¾ dl vetemjöl
2 äpplen
kanel
Garnering
florsocker
GÖR SÅ HÄR:
1. Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt
strösocker, vaniljsocker, ägg och vetemjöl. Rör ihop allt till en smet.
2. Skala och riv äpplena.
3. Rör ner de rivna äpplena i smeten.
4. Häll smeten i en smord och bröad form, ca 23 cm i diameter, med
löstagbar kant. Pudra över kanel eller kardemumma.
5. Grädda kakan mitt i ugnen i 22–30 min beroende på hur kladdig du vill ha
den. Låt den svalna i formen. Pudra kakan med med florsocker före servering.
Servera gärna med lättvispad grädde.
Jag valde att servera med vaniljsås. Väldigt gott!
Receptet är från Tidningen Hembakat.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar