söndag 5 juli 2015

Baby back ribs


Ingredienser:
 
Portioner: 6
2 kg tunna revben
1,75 dl farinsocker
1 tsk hickory smoke salt (eller vanligt)
1 msk paprika pulver
1 msk vitlökspulver
4,75 dl BBQ sås, jag använder Sweet Baby Ray.
 
Gör så här:
 
Värm ugnen till 150 grader.
Ta bort hinnorna på revbenen om där är några.
Blanda farinsocker och kryddor.
Gnid in revbenen ordentligt på båda sidor.
Lägg revbenen på 2 lager aluminiumfolie, blanka sidan ut, köttiga sidan nedåt mot foliet.
Tag ytterligare 2 lager folie och lägg på och tryck ihop noga och tätt om revbenen.
Placera i braspanna, gärna på bakplåtspapper. och stek i ugnen 2-2 1/2 timme tills köttet börjar krympa och benen blir synliga i ändarna.
Ta då ut den från ugnen och starta grillen.
Dela i serveringsportioner om 2-3 ben.
Jag penslar dem även  när jag delat dem med BBQ såsen.
Sen lägg på grillen och pensla sås över igen.
Grilla 1 or 2 minuter tills såsen börjar bubbla och dom får fin färg.
Vänd och gör likadant på andra sidan.
 
Servera med Coleslaw, grillad vitlök, potatisklyftor eller pommes. 

Mums! De är så saftiga och goda!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar