söndag 15 mars 2015

Potatis och lökpaj.


 
Passar bra som förrätt eller vickning, även utmärkt på kräftskivan.

8 portioner

Ingredienser:
500 g kokt potatis
2 st gula lökar
60 g Smör
4 ark filodeg
2 dl mörk öl
2 dl vispgrädde
2 st ägg
150 g riven smakrikost
salt och peppar
200 g löjrom
2 st citroner i klyftor

Gör så här:
Sätt ugnen på 200º. 
Skär potatisen i skivor. 
Skala, dela och skär löken i skivor. 
Stek löken i hälften av smöret tills den fått färg. 
Häll på ölen och låt den koka in.
Blanda grädde, ägg och ost. 
Smaka av med salt och peppar. 
Skär filodegen i 12 eller 16 bitar så att de passar i 4 portionsformar. 
Smält resten av smöret. 
Pensla filodegsarken och lägg dem i 4 portionsformar, 3 eller 4 lager i varje form. 
Fördela lök och potatis i formarna och häll över äggstanningen.
Grädda i mitten av ugnen ca 15 min.

Servera med löjrom och citron. Garnera ev med dill.



2 kommentarer:

  1. Enkelt och så gott, funderar på göra en stor till kräftskivan i år. :)

    SvaraRadera