Passar bra som förrätt eller vickning, även utmärkt på kräftskivan.
8 portioner
Ingredienser:
500 g kokt potatis
2 st gula lökar
60 g Smör
4 ark filodeg
2 dl mörk öl
2 dl vispgrädde
2 st ägg
150 g riven smakrikost
salt och peppar
200 g löjrom
2 st citroner i klyftor
Gör så här:
Sätt ugnen på 200º.
Skär potatisen i skivor.
Skala, dela och skär löken i
skivor.
Stek löken i hälften av smöret tills den fått färg.
Häll på ölen och låt
den koka in.
Blanda grädde, ägg och ost.
Smaka av med salt och peppar.
Skär filodegen i
12 eller 16 bitar så att de passar i 4 portionsformar.
Smält resten av smöret.
Pensla filodegsarken och lägg dem i 4 portionsformar, 3 eller 4 lager i varje
form.
Fördela lök och potatis i formarna och häll över äggstanningen.
Grädda i mitten av ugnen ca 15 min.
Servera med löjrom och citron. Garnera ev med dill.
Ska provas två :)
SvaraRaderaEnkelt och så gott, funderar på göra en stor till kräftskivan i år. :)
SvaraRadera