Ingredienser:
1 dl hasselnötter
2 burk nötkräm (175g)
1+3 rumsvarma ägg
1 dl kakao
100 g mjölkchoklad
250 g nougat
5 dl vispgrädde
smör och kakao till formen
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj en form med löstagbar kant, ca 24 cm i
diameter.
"Bröa" botten och ca 2cm av kanten med kakao.
2. Hacka hasselnötterna fint. Vispa ihop hasselnötskräm, 1 ägg, kakao och
hasselnötter.
3. Dela resten av äggen i gulor och vitor. Vispa äggvitorna till ett hårt
skum och vänd ner dem i hasselnötsblandningen.
4. Häll smeten i formen. Grädda mitt i ugnen ca 25 minuter. Låt
svalna.
5. Hacka chokladen och 2/3 av nougaten grovt. Smält i vattenbad. Ta från
värmen. Vispa grädden löst.
6. Rör ner rumsvarma äggulor, en i taget i den avsvalnade chokladblandningen (får inte va för varm). Vänd ner
grädden, lite i taget, till en jämn mousse. Bred ut moussen över kakan. Ställ i
frysen minst 5 timmar.
7. Vid servering: Ta ut tårtan 30 minuter före servering. Garnera tårtan med resterande nogat som du "hyvlar. Jag tog några choklad "fingrar" med.
Detta ska provas!!!
SvaraRaderaBlev väldigt nöjd, finns ju massor med recept på frusna tårtor. Men aldrig hittat något där jag kan använda nötkräm i ...så då får man liksom fixa själv :P
SvaraRaderaBerätta gärna vad du tyckte :)