En dessert bestående av två sorters mousse, vispgrädde färska bär och en kladdkaksstjärna.
Chokladkaka:
100 g smör
2 dl strösocker
3/4 dl kakao
1½ dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
2 ägg
Mörk chokladmousse:
100 g mörk choklad
0,75 dl vispgrädde
0,5 msk honung
1,5 dl lättvispad grädde
1,5 dl lättvispad grädde
Vit chokladmousse:
100 g vitchoklad
0,75 dl vispgrädde
0,5 msk honung
1,5 dl lättvispad grädde
1,5 dl lättvispad grädde
Garnering:
Vispgrädde och färska bär och florsocker.
Kakan:Vispgrädde och färska bär och florsocker.
Sätt ugnen på 200 grader.
Smält smöret, blanda i resten av ingredienserna.
Fördela smeten jämt i form klädd med bakplåtspapper, 20 x 30 cm.
Grädda mitt i ugnen i ca 13 minuter, den ska va lite kladdig.
Låt svalna.
Ta sedan ut stjärnor med ett kakmått.
Ta sedan ut stjärnor med ett kakmått.
Mousse
Hacka chokladen grovt.
Koka upp 0,75 dl grädde och honung i en liten kastrull.
Ta från värmen och blanda i chokladen.
Rör tills den smält.
Låt kallna i rumstemperatur, cirka 1 timme.
Vispa grädden så länge
Vispa grädden så länge
När chokladsmeten kallnat vänd ner den vispade grädden.
Samma procedur för båda mousserna.
Lägg försiktigt i mousse i uppläggningsskålar halva med vit och halva med mörk mousse, sätt en klick vispgrädde på varje och sätt i stjärnorna och bär.
Förvara i kyl.
Precis innan servering så pudra över med lite florsocker för ett snyggt resultat.
God fortsättning!
SvaraRaderaOh, vilken dessert! Så gott och vackert!
Kram från Agneta
Tack detsamma ♥
RaderaKram