torsdag 2 januari 2014

Stars


En dessert bestående av två sorters mousse, vispgrädde färska bär och en kladdkaksstjärna.

8 personer

Chokladkaka:
100 g smör
2 dl strösocker
3/4 dl kakao
1½ dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
2 ägg

Mörk chokladmousse:
100 g mörk choklad
0,75 dl vispgrädde
0,5 msk honung
1,5 dl lättvispad grädde


Vit chokladmousse:
100 g vitchoklad
0,75 dl vispgrädde
0,5 msk honung
1,5 dl lättvispad grädde

Garnering:
Vispgrädde och färska bär och florsocker.

Kakan:
Sätt ugnen på 200 grader.
Smält smöret, blanda i resten av ingredienserna.
Fördela smeten jämt i form klädd med bakplåtspapper, 20 x 30 cm.
Grädda mitt i ugnen i ca 13 minuter, den ska va lite kladdig.
Låt svalna.
Ta sedan ut stjärnor med ett kakmått.

Mousse
Hacka chokladen grovt.
Koka upp 0,75 dl grädde och honung i en liten kastrull.
Ta från värmen och blanda i chokladen.
Rör tills den smält.
Låt kallna i rumstemperatur, cirka 1 timme.
Vispa grädden så länge

När chokladsmeten kallnat vänd ner den vispade grädden.
Samma procedur för båda mousserna.
Lägg försiktigt i mousse i uppläggningsskålar halva med vit och halva med mörk mousse, sätt en klick vispgrädde på varje och sätt i stjärnorna och bär.
Förvara i kyl.
Precis innan servering så pudra över med lite florsocker för ett snyggt resultat.



2 kommentarer:

  1. God fortsättning!
    Oh, vilken dessert! Så gott och vackert!

    Kram från Agneta

    SvaraRadera