tisdag 3 september 2013

Pasta Cabonara


4 portioner
 
Ingredienser:
300 g spaghetti
2 pkt á 140g bacon
1 st gul lök
2 klyftor vitlök
2 st ägg
0.5 dl grädde
100 g riven parmesanost
salt
grovmalen svartpeppar
 
Gör så här:
Koka spaghettin enligt förpackningens anvisningar, men med 1 tsk olivolja i
vattnet.
Skär bacon i små bitar. Hacka den gula löken fint. Om du vill ha vitlök,
hacka även vitlöksklyftan fint. 
Hetta upp en stekpanna på medelhög värme och stek bacon och lök var för sig
tills baconet blir knaperstekt och löken genomstekt. 
Vispa under tiden ihop ägg, grädde och riven ost.  
Smaksätt med salt.
Häll av vattnet från den färdigkokta pastan och blanda med knaperstekt bacon
och lök. Blanda sedan ihop med äggblandningen. Rör kraftigt med en sked.
Servera på tallrik och strö över grovmalen svartpeppar och gärna lite

persilja. 

Snabb och enkel vardagsmat.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar