onsdag 4 september 2013

Får det gå till så här? Är ju livsfarligt!

Denna gången fick en kvinna bilen skadad, nästa gång kan det gå ännu värre! Så var försiktiga!
Läs Jessicas berättelse nedan som jag vill förmedla för att förhindra ännu värre olyckor! 

Jag anser helt klart att kan inte trafikverket se till att de slangarna de lägger ut är säkra så är det väldigt olämpligt och borde upphöra omedelbart och framförallt de borde stå tills svars och för kostnaderna av reparationerna av bilen!

Bilden lånad från Facebook

Jessicas berättelse:
Skriver det här för att jag verkligen tycker att det är fel och mycket märkligt!!
 
Den 8e augusti -13 så kom jag körandes i laglig fart efter väg 363. Där låg det två slangar efter vägen som mäter trafiken.
När jag körde över dom så fastnade den ena under min bil och slet sönder all plast jag hade under bilen, samt att den snurrade in sig i hjulet så pass att jag behövde bärgningsassistans för att ens kunna rulla en meter.
 
Ringde genast upp trafikverket som bad oss sitta och vänta tills det kom en ur deras personal som skulle titta på skadorna.
3 timmar och ca 5-6 samtal senare hade det fortfarande inte kommit någon så vi gav upp (eftersom assistancekåren redan varit där och hjälpt oss).
När jag kom hem ringde jag upp trafikverket igen (då dom hade bytt personal för dagen) och fick veta att det inte alls var någon påväg till oss för att se skadorna utan blev ombedd att skicka in en skadeanmälan på deras hemsida, så de gjorde jag.
 
Nu har jag fått svar och även haft bilen inne på verkstad och fått allt som gått sönder utbytt till en kostnad på 2047:-.
Svaret jag fick från trafikverket var att dom INTE ersätter sånna här skador pga att det var en olycka från deras sida inte vårdslöshet.
Frågade även då som ett exempel att om man kör på ett brunnslock som faller ner så att bilen fastnar och hela framvagn går sönder ska även då ägaren stå för kostnaderna och svaret från trafikverket blev "ja eftersom dom inte är vållande för skadan utan det räknas som en olycka".
 
När jag kontaktar företaget som trafikverket hyrt in för att lägga slangarnapå vägen hänvisar dom mig bara tillbaka till trafikverket.
 
 
Så till alla mina medtrafikanter som vistas ute på statens vägar. VAR FÖRSIKTIGA, ni får ingen ersättning från staten!
 

DELA GÄRNA OM NI DELAR SAMMA ÅSIKT SOM JAG!! 


1 kommentar:

  1. Klart de är trafikverket som ska för detta, helt sjukt!!!
    Ha en bra dag! Kram

    SvaraRadera