söndag 25 mars 2012

Hallonpannacotta


För 4-6 personer.

Den här gräddiga pannacottan går bra att göra en dag i förväg. Dekorera den samma dag som du bjuder på den.

Ingredienser
4 dl vispgrädde
2 dl hallon lätt mosade med en gaffel
½ dl hallon
½ färsk vaniljstång
1 dl gelésocker

Garnering
Vispgrädde
Några hallon och lite mörk choklad att garnera med

Gör så här:
Häll grädde och mjölk i en kastrull. Klyv vaniljstången och skrapa ur innanmätet. Tillsätt stången och innanmätet i gräddmjölken. Häll i gelésockret. Och tillsätt de mosade bären.

Låt koka under omrörning i ca ½ minut. Fiska upp vaniljstången. Lägg några Hallon i botten på varje skål! Häll över pannacottan. Låt först svalna lite och ställ sedan in i kylen så den stelnar. Täck över med plastfolie under tiden.

Garnera med vispgrädde, choklad och hallon

1 kommentar: