fredag 14 oktober 2011

Havreflarn



En riktig klassisk kaka!
Ljusa och mycket spröda...
Otroligt lätta att baka och väldigt goda!



Obs! Smeten får ej stå för länge, gör aldrig dubbelsats! Gör hellre då 2 efter varann.
Blir ca 35st på en sats.


Ingredienser
3 dl stora havregryn
1 ägg
1 ½ dl socker
110 gr margarin elr smör.
1 msk mjöl
1 tsk bakpulver


Gör så här
Sätt på ugnen 175grader.
Smält matfettet och rör i grynen i det heta smöret.
Vispa ägg och socker pösigt.
Rör försiktigt ner grynblandningen och mjölet blandat med bakpulver.
Klicka genast ut smeten på bakplåtspappers klädda plåtar.
ca 1tsk per kaka, OBS inte mer än ca 12 st klickar per plåt.
Tänk på att dom flyter ut. Så klicka glest!
Grädda 6-7 minuter mitt i ugnen.
Låt dom svalna något innan du lossnar dem från plåten!

Nog något av det snabbaste man kan baka, rör ihop och klicka ut typ :)

1 kommentar:

  1. Kanske en sysselsättning för imorgon så man har något till kaffet.
    kram Nette

    SvaraRadera