söndag 3 juli 2011

Rabarbermarmelad


800 g rabarber
600 g syltsocker
2 vaniljstänger
4 msk vatten

Dela rabarbern i 3-4 cm bitar, skåra vaniljstången och lägg både stänger och vaniljfrön i grytan, koka upp med vattnet tills det hela har "smält ihop".
Fiska upp vaniljstängerna och tillsätt sockret. Stormkoka i 2-3 min.
Häll på Certosköljda varma burkar.
Jag brukar hälla ända upp till kanten, sätta på locket och vända burken upp och ner och låta den svalna.
Så behöver man inget parafin på toppen.

4 kommentarer:

  1. blir som vanligt sugen på något gott när jag tittar in här :-)

    Nej jag vill inte heller ha dom i sängen blev så med gammeln när han var sjuk sen hade vi inte hjärta att vägra honom. men Jerome får inte vara där.

    SvaraRadera
  2. Halli hallå Maya :)
    Nja, lever loppan gör jag knappast denna söndag men jag är flitig här inne med städning och annat medan maken är på taket och river väck allting nu tills byggmästaren kommer om en vecka. Trist och dyrt jobb :(
    Hoppas du får en skön vecka och unna dig absolut en stund hos thaimassören, värt varenda krona! Kanske ses vi på handelsbaren den 19:e??
    //Farmskan

    SvaraRadera
  3. Yummie...låter enkelt! Jag har aldrig gjort marmelad...jo på rödlök men inte annars:)

    SvaraRadera
  4. Tack det receptet spar jag! Ikväll blir det iaf rabarberpaj här:-D

    Kraam Izabell

    SvaraRadera